Winterprogramma - KennemerRand

Logo SVKR
Ga naar de inhoud
Programma winterseizoen (30 sep 2024 - 26 mrt 2025)
Sporten in de mooiste sportschool van Nederland: de Amsterdamse Waterleidingduinen. Met elkaar in een groep betekent motivatie en stimulatie. Natuur, sporten en gezelligheid vormen een ideale combinatie. En vergeet niet de begeleiding door professionele trainers. Zo haal je meer uit je training.

Er is voor iedereen een passende training. Bij alle niveaus is het doel je lichamelijke conditie te behouden of te verbeteren en de spieren te versterken.

Alle buitentrainingen worden gegeven in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ingang De Oase, tussen Aerdenhout en Vogelenzang.
Je betaalt voor toegang en parkeren. Jaarkaarten zijn voordelig en makkelijk.

De buitentrainingen zijn op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag, duur vijf kwartier, tenzij anders vermeld en vinden 's ochtends plaats.

De trainingen gaan altijd door, behalve bij extreem weer, zie onze FAQ.
Wil je liever niet afhankelijk zijn van het weer en een andere sportieve uitdaging dan in de duinen, kom dan naar een binnentraining. In de gymzaal van het Coornhert Lyceum werk je een uur lang aan je algehele lichamelijk conditie en uithoudingsvermogen, gecombineerd met kracht- en balansoefeningen. Met gebruik van modern fitnessmateriaal en muziek. Professionele trainers garanderen plezier en kwaliteit. Veel mensen zien de binnentraining als een goede aanvulling op de buitentraining.
Je kunt op je eigen niveau meedoen en bent toch niet individueel bezig. Integendeel, het sporten in een (vaste) groep met deskundige begeleiding werkt stimulerend.

De binnentrainingen zijn op maandag- en donderdagavond, duur 60 minuten.
Hardlooptraining
Midden in de natuur hardlopen volgens een verantwoorde opbouw, afgewisseld met oefeningen voor balans en kracht, waarbij alle spieren aan bod komen. En dat samen met medesporters die net als jij een goede conditie willen houden of krijgen, in een uitdagende omgeving.

Op woensdag, zaterdag- en zondagochtend, aanvang 9.30 uur.

Prijs:  € 120,-
Duur: 75 min.

Start woensdag 2 oktober 2024
Sportwalk conditietraining
Wil je niet hardlopen? Dan is sportwalk heel geschikt. Het is een combinatie van stevig wandelen en veel oefeningen met aandacht voor balans en kracht, waarbij alle spieren aan bod komen. Tussen de oefeningen door verplaats je je wandelend of,  als je dat wilt, in je eigen tempo een stukje hardlopend.

Met deze training werk je aan je algehele lichamelijke conditie en beweeglijkheid. Je bepaalt zelf hoe zwaar de belasting van je spieren en gewrichten is. En dat in de duinen, met alle soorten natuurlijke ‘uitdagingen’.

Op woensdag-, zaterdag- en zondagochtend, aanvang 9.30 uur.

Prijs:  € 120,--
Duur: 75 min.

Start woensdag 2 oktober 2024
Vitaal Fit
Je wilt blijven sporten, maar in een rustig tempo en zonder 'piekmomenten'. Ook als je knie-, heupproblemen of artrose hebt, hoef je niet te stoppen met sporten. De Vitaal Fit training is daarop afgestemd.
Vitaal Fit is een lichtere en aangepaste  vorm van onze sportwalk training.
Je werkt aan je basisconditie en coördinatie met kracht- en balansoefeningen, en toch worden je spieren en gewrichten ontzien.

Op maandag om 9.30 uur een uur lang lekker actief zijn in de natuur. Deskundige en veilige begeleiding is natuurlijk vanzelfsprekend.

Prijs:  € 95,--
Duur: 60 min.

Start maandag 30 september 2024
Nordic Walking conditietraining
Deze training is méér dan alleen maar lopen met Nordic Walking stokken!

In een stimulerende en enthousiaste groep met een deskundige Nordic Walking-trainer werken aan je algehele lichamelijke conditie.
En waar kan dat beter dan in de Amsterdamse Waterleidingduinen!

De training is geschikt voor iedereen die de basisvaardigheden beheerst, bijvoorbeeld als je een cursus hebt gevolgd van een INWA-gecertificeerde trainer.

Wil je Nordic Walking leren? Volg dan een basiscursus bij KennemerRand, klik hier.

Op vrijdagochtend 8.30 uur en 10.00 uur.
Op zaterdag 09.30 uur.

Prijs:  € 120,--
Duur: 75 min.

Start vrijdag 4 oktober 2024
Indoor Fit
Ook binnen kun je aan je conditie werken. Je maakt daarbij gebruik van moderne fitnessmaterialen. Kracht, techniek en rompstabiliteit (core stability) en versterking van de spieren krijgen veel aandacht.
En voor skiërs een uitstekende voorbereiding voor je wintersportvakantie.

Veel mensen zien de binnentraining als een goede aanvulling op de buitentraining.

Je kunt op je eigen niveau meedoen en bent toch niet individueel bezig. Integendeel, het sporten in een (vaste) groep met deskundige begeleiding werkt stimulerend.

De trainingen worden op maandag 19.00 uur en 20.00 uur en op donderdag 20.30 uur gegeven in een gymzaal van het Coornhert lyceum..

Prijs:  € 135,--
Duur: 60 min.

Start maandag 30 september 2024
Indoor Fit Light
Wie knie-, heupproblemen of artrose heeft, hoeft niet te stoppen met sporten. Wil je je spieren en gewrichten ontzien, doe dan mee aan Indoor Fit Light. Geschikt voor iedereen die in groepsverband wil trainen zonder daarbij te zwaar belast te worden, zonder springvormen en hardlopen.

Coördinatie-, kracht-, balansoefeningen en een goede houding zijn essentieel  voor een fit lichaam. De trainers geven veel aandacht aan een juiste uitvoering voor een optimaal rendement.
De training wordt op donderdagavond gegeven om 19.30 uur in een gymzaal van het Coornhert lyceum.

Prijs:  € 135,--
Duur: 60 min.

Start donderdag 3 oktober 2024

KennemerRand.nl - Bijgewerkt op 15-6-2024

Terug naar de inhoud