Trainers - Website van SV KennemerRand

Logo KennemerRand
Ga naar de inhoud
SponsorenSociale media

Sociale media

Trainers

ALG. INFORMATIE▼ > Organisatie ►
Onze trainers

Het aanbod voor gezonder leven en bewegen is momenteel enorm. Het is moeilijk daarin onderscheid te maken. Daarom is het goed eens te gaan praten met de trainers.
SV KennemerRand is een echte vereniging. Ontstaan in 1966 als skivereniging vanuit het idee dat je als voorbereiding op je wintersportvakantie je echt wat moet doen aan je algehele conditie. In de loop der jaren werden dat breder opgezette trainingen, het hele jaar door. Voor menig lid is dat de reden geweest om eens deel te nemen aan de conditietrainingen.
Aan het woord zijn Jaap Cashoek en Mette van der Ven, coördinatoren van de trainers, enthousiast en met een duidelijke visie: "KennemerRand wil uitstekende trainers in dienst hebben om kwalitatief goede trainingen te verzorgen voor de leden; het gaat tenslotte om je gezondheid, welzijn, welbevinden en plezier".

Echt goede trainers maken het verschil

Al ruim veertig jaar zijn de trainers een belangrijke factor geweest in het succes van de vereniging. In de eerste plaats zijn het allemaal zeer goed opgeleide trainers. De meesten beschikken over de hoogste graad van lichamelijke opvoeding of hebben een specialisatie. Het eerste heeft ervoor gezorgd dat het basisniveau van al onze trainers uitstekend is. Daarnaast heeft een groot aantal trainers een relevante specialisatie zoals ski- of snowboardleraar, leraar skigymnastiek en atletiektrainer. Nordic Walking is een zeer snel groeiende sport voor een breed publiek. KennemerRand heeft INWA-gecertificeerde trainers, zelfs een National Coach, alle trainers kunnen Nordic Walking-groepen begeleiden.
Maar ook is er voldoende kennis van bewegen voor ouderen, kijk maar bij de sportwalkgroep.

Permanent leren en werken met de juiste hulpmiddelen

‘Elk jaar volgen de trainers bijscholingscursussen, voor Nordic Walking en Nordic Athletic bijvoorbeeld, of atletiek. Ook maken ze kennis met nieuwe trainingsmethoden zoals callanetics en Pilates. Maar ook omdat het belangrijk is om helemaal bij te zijn op EHBO-gebied. Zo zijn de trainers recent bijgeschoold om te kunnen reanimeren en een defibrillator te kunnen gebruiken’, aldus Jaap.
"Als elke seconde telt kun je maar beter van te voren weten wat je moet doen. We hebben zelf een defibrillator gekocht. Ook zijn alle trainers uitgerust met mobiele telefoon en duinkaart zodat ze snel kunnen helpen".

Trainen op alle niveaus, met een duidelijke rode draad

Op verschillende dagen trainen de trainers buiten in meerdere groepen op alle niveaus. Om kwalitatief hoogwaardige trainingen in elke groep te geven is een kwaliteitsplan ontwikkeld voor de zomer en de winter. Daarin is vastgelegd in welke periode welke trainingsaspecten belicht zullen worden. Op verantwoorde manier. Je kunt dan denken aan duurvermogen, kracht, coördinatie etc.
Mette: "Elke maand rouleren de trainers, maar door het kwaliteitsplan weten ze waaraan de vorige trainer aandacht heeft besteed".
"Dat is ook de charme van KennemerRand", vertelt Jaap. "Je krijgt een toegesneden programma van verschillende trainers met elk zijn eigen aanpak".

Maar trainen is ook voor fun en beleving

Motiveren hoort bij ieder vak; het zit onze trainers in het bloed. Niet alleen doen zij het graag maar stralen ook passie en enthousiasme uit. Zeg nou zelf, dan gaat alles toch veel makkelijker. Het leuke van de trainingen is dat je regelmatig "dank je wel" aan het eind hoort. Dat is toch een teken dat de mensen ervan genoten hebben en het geeft je zelf ook een goed gevoel.’ "Een aantal groepen bereiden we voor op recreatielopen en dan doen we zelf ook graag mee", voegt Mette toe.

Naast de trainerstaken ondersteunen de trainers bij een groot aantal nevenactiviteiten zoals werken in de duinen, midsummer night walk, feesten, zomer- en winterafsluitingen.
Kortom, het kloppend hart van een gezonde vereniging.

Eli Berkelmans   

SV KennemerRand @2019      Bijgewerkt op 14-10-2019

Terug naar de inhoud